hits

Gjør det skikkelig

kommentarer
 For en tid tilbake ble jeg spurt om å velge 5 ord som er viktig for meg, og kvalitet er et av dem. 

 Hvorfor? Jo ganske enkelt, hvis jeg først skal gjøre noe så vil jeg gjøre det skikkelig. Ordentlig. Gi alt. Gjøre mitt beste. Det sies at det er bedre å angre på noe man har gjort enn ikke gjort, Ingen mennesker liker å angre på noe de har gjort. Alle liker å kunne se tilbake på ting å si Jeg gjorde virkelig alt jeg kunne. Uansett hva slutt resultatet ble så vil det alltid ligge kvalitet på det arbeidet du har gjort, fordi du gjorde ditt beste. Dette gjelder for alt i livet mitt. Ikke fordi jeg skal være prippen, prinsipiell  eller ha det beste, men fordi jeg liker ekte.

 Idrettskvalitet? Mer er ikke alltid bedre. Det er ikke alltid antall repetisjoner eller kilo som avgjør om du vil bli best, eller hvor mange timer du trener i løp av en uke. Selvsagt har det mye å si at du både løfter tungt og mye ofte, det vil gi resultater! Men ser man langsiktig så handler det om å gjøre ting riktig. Hver eneste øvelse skal bli gjennomført teknisk riktig, om det er høyekneløft eller markløft så er det like viktig å gjøre rett. Hvis ikke kaster du bort tid du aldri får igjen på noe halv ferdig. For å ikke snakke om at feil, sluntring og snarveier gir skader. Så når summen av en treningsuke kommer på bordet så er det som står der like relevant som det som står mellom linjene. Kvaliteten, nivået og innsatsen du gir er like viktig som antallet, vekten og timene du ligger ned. For hvis man vil bli beste, må man gjennomføre det best.

 Det er som min hopptrener alltid har sagt når han snakker om fortiden Av de 100% vi trener er dagens mål alltid å ligge på 95% riktig. 95% sa jeg, hvorfor ikke 100%? Fordi vi er mennesker, og en gang i blant får vi til 100%. Det er det som kalles suksess! Den tankegangen har fulgt meg siden jeg har vært 15år, for han har så rett så rett. Jeg vil heller trene 1 time der jeg gjør all oppvarming, drill, teknikk og øvelser 95% riktig enn 2 timer der jeg får gjort litt mer men med lavere prosent. For hver trening som jeg gjør riktig er jeg et steg nærmere mine mål, og risiko mindre for å bli skadet.

 Denfølelsen jeg sitter igjen med når jeg har gjort en jævlig bra treningsøkt er magisk. Det er få ting i verden som føles bedre enn når man vet man har gjort noe riktig, noe bra, noe man har ventet og jobbet for å få til. Også blir det litt og litt enklere hver gang.