hits

Suksess

kommentarer

Det er ingen oppskrift på suksess. Det er hardt arbeid, disiplin, vilje og et sterkt indre ønske om å få det til. Hver eneste dag står man opp og leve for å være en bedre utgave av oss selv enn i går. Måle er å være morgendagens helt og den versjonen av deg selv som du drømmer om å være. Veien dit er ingen strak vei. Det er en landevei med humper, omkjøringer, blindveier og en god posjon med tålmodighet. 

 

Jeg ble spurt en gang hva den beste følelsen i verden var, og jeg ble bedt om å svare omigjen fordi det var ikke et passende svar. Som tillegg informasjon ble dette spørsmål selvsagt spurt rett etter jeg vant U18VM gullet som 17 åring. Hva mitt først svar var? Mitt første svar var så enkelt som, "verdens beste følelse er å endelig få lov å kunne tisse etter å ha hold deg i det uendelige". Det stod en meget forvirret person med pen og papir foran meg som ikke fant et eneste ord de første 10 sekundene etter min uttalese. Mitt poeng? Det er ikke selve følelsen av å vinne som er verdens beste følelse slik som denne person ville ha meg til å si. Og det vil det heller aldri bli. Det er veien til akkuratt det øyeblikket som er det beste. Alle de timene, dagene, ukene og månende med mentalt, emosjonelt og fysisk arbeid som smaker godt. For de var så verd det, de var så innmari verd det! 

Det neste spørsmålet denne personen spurte meg var - Hva føler du før start? Hva er den beste følelsen før start? Dette var da rart, hva slaks spørsmål er dette? Det var da et underlig et. Nei, det er en meget meget bra spørsmål, jeg forstod det bare ikke den gangen. 

 

Alle følelser vi har kan gi oss styrke å kunne få det til. Følelser kan i noen tilfeller være det siste lille som gjøre at du virkelig gjør jobben til perfeksjonisme. OG jeg har bruke hele registere. Frustrasjon. Nederlag. Sorg. Likegyldighet. Glede. Lettelse. Sult. Sinne. Vilje. Gje faen. Uovervinnelig. Og sikker mange flere. Med alle har jeg fått gode prestasjoner med. Noen har jeg vunnet medaljer med og store triumper. Men den beste av de alle er den vi alle tar som en selvfølge. 

 

Lykke. Å være lykkelig. 

   

Jeg har aldri prestrert bedre enn når jeg har vært lykkelig. Og det å være lykkelig er det egentlige svare på begge de to ovenfor. Og det er alt vi egentlig trenger.